2017. december 30.

A SOHA VISZONT NEM LÁTÁSRA '17!

A nyakunkon az új év, és ahogy azt illik, mindenki már lázasan írogatja a fogadalmakat és összegzőket. Idén arra gondoltam, valami más felállást kellene találni ennek a posztnak, és nagy segítségemre volt ebben Connor Franta, aki hasonló videókat készített. Én kicsit személyesebbre fogtam a hangot és elrejtve megfogalmaztam ezzel minden jót, amire emlékezni szeretnék és az összes "fogadalmamat".
Visszaolvasva a tavalyi bejegyzést, nagyon sok változást érzek, és szerintem a jó irányba. Már csak olyan szempontból nézve, hogy az ott leírtak annyira bagatellnek tűnnek! Egészségügyileg minden rendben (a lehetséges-laktóz-érzékenységen kívül); kitaláltam, mihez szeretnék kezdeni magammal a jövőben, egy csomó álmot legyártottunk drága nővéremmel; és úgy érzem, megtaláltam a hangomat és nem utolsó sorban az öltözködési stílusomat.
De most ugrás az idei évi összefoglalóra!



MIT HAGYOK MAGAM MÖGÖTT 2017-BEN?


KÖLTÖZÉSEK
Idén eljutottam arra a pontra, mikor már nem kérek többet a költözésekből. Ez volt a negyedik így az utóbbi öt év alatt, ami szerintem elég durva. Meg is mondtam anyukámnak, hogy most még jó képet vágok az albérlethez, de ha újra költözni kell, rám ne számítsanak. Persze jöttek a barátjával azzal, hogy nagyon ragaszkodó vagyok és ilyen az élet, meg az otthon nem egy hely, hanem emberek, akik szeretnek. Ez mind szép és jó, de a klisés életbölcsességek soha nem a való életet festették le, hanem egy ideált - így és úgy kellene viselkedned, ezt és ezt meg kell tenned.

STRESSZ
Az idei tanév első fele különösen stresszesnek bizonyult, köszönhetően annak, hogy egy csomó versenyen részt vettem/veszek. Nem is tudom, hogy megbántam-e, hogy jelentkeztem rájuk, mert tapasztalatot szerzek velük és tanulok, ráadásul begyűjtök talán egy-két plusz ötöst is. Viszont határozottan nem tesz már jót ez az idegeskedés. Vannak napok, amikor egyszerűen csak sírva rohannék haza, egyenesen a takaróm alá, máskor meg annyira dühös vagyok mindenkire, teljesen lobbanékony leszek és olyanokat mondok, amit nem gondolok komolyan. Remélem, 2018 kicsit másképp alakul majd!

VISZONZATLAN SZERELMEK
Nem telik el év anélkül, hogy ne találnék valaki szerencsétlent, akibe beleeshetek. Ezek mind teljesen alaptalan érzések, inkább csak maga a párkapcsolat utáni vágyam miatt alakul ki, amit igyekszek elfelejteni. A mai világban a legtöbben azon fáradozunk, hogy a bugyuta "társadalmi normákat" semmissé tegyük, és a szingli lét is egy ilyen norma szerintem. Nem kell szeretned és szeretve lenned, ahhoz, hogy "teljes értékű ember" legyél.

HALOGATÁS
Mióta tudom, mivel szeretnék foglalkozni, egyszerűen nincs kedvem olyasmikre pocsékolni az időmet, aminek semmi hasznát nem veszem. Így az utóbbi időben elég gyakran megesett, hogy azt mondogattam magamnak: majd holnap. Most is épp ezt teszem, mert ki kellene olvasnom egy német könyvet szünet végére, amibe még bele sem kezdtem. Emiatt viszont csak gyűlik a tennivaló, nekem meg mindig a tudatomban van, hogy mi mindent kellene még csinálnom, ami csak további stresszt szül. Ezen szeretnék változtatni következő évben.

ÉRTELMETLEN VESZEKEDÉSEK
Ennek örökérvényű fogadalomnak kellene lennie mindenkinek. Annyira felesleges néha összekapni dolgokon, amiket secperc alatt meg lehetne oldani, hogyha nyíltan beszélnénk a problémáinkról. Néha azonban túl büszkék vagyunk ehhez. Ezt leginkább a koliszobában érzem. Higgyétek el, ha négy tini lányt összezártok egy légtérbe, hamar összekapnak. A szünet előtti utolsó napokban próbáltuk megoldani ezeket a problémákat, de van, aki jobban szereti bent tartani a mondanivalóját.

PANASZKODÁS
Első számú gyűlölt ellenségem. Utálom, mikor valaki panaszkodik, vagy a másik kárára dicsekszik a jó dolgával. Nagyon fel tud húzni, csak az a baj, hogy ebben én is ludas vagyok. Bizony én magam is gyakran panaszkodom, amit nem szeretek magamban. Ez egy rossz szokás, amiről gyorsan le kell szoknom.



MI VÁR RÁM 2018-BAN?


NYELVTANULÁS
2018-ban leteszem a felső fokú német nyelvvizsgát. Nekifutok, megragadom, és haza is viszem. Mert sikerülni fog. Talán ez lesz a jövő év egyik legemlékezetesebb momentuma, hiszen hatással lesz a jövőmre. (Jézusom, már most gyomorgörcsöm van az idegtől, ha rá gondolok!) Úgyhogy jövő novembertől januárig szurkoljatok, ahogy csak tudtok. De nem csak a nyelvvizsga miatt lesz a nyelvtanulás éve, hanem mert a norvéggal is szeretnék tovább fejlődni -, az utóbbi időben ugyanis szégyenletes módon elhanyagoltam. Szeretnék társalgási szinten tudni, mert a későbbiekben terveim lesznek ezzel a nyelvvel.

PÁLYAVÁLASZTÁS
A tanév végén faktot kell választanom, ami egyes szempontból egyszerű lesz, más szempontból viszont nagyon nehéz. Szeretném felvenni a földrajzot és a biológiát, viszont idén az iskolánkban nem indítottak földrajz faktot a tizenegyedikeseknek, csak a végzősöknek, mondván: "egy év alatt simán felkészülsz rá, egyszerű". Ez azt jelenti, hogy valami más faktot kell választanom, hogy meglegyen az óraszám, ahogy azt a törvény előírja. Felmerül tehát a kérdés: milyen plusz fakultációra üljek be, ami hasznomra lesz és nem állati nehéz és utálatos (mint a kémia).

KIKAPCSOLÓDÁS
2017-ben sikerült sok olyan könyvet olvasnom, amik a kedvenceimmé váltak (E. Lockhart könyvek, Jenny Han: Utóirat: még mindig szeretlek!, Ne bántsátok a feketerigót!, Maggie Stiefvater könyvek) és sorozatok terén is nagyon jó évet zárhatok (Stranger Things, Outlander, Flash, Skam). Valamint elkezdtem jógázni, és néha-néha rajzolgattam is. Szeretném, ha 2018-ban is ugyanilyen jól választanám meg a szabadidős tevékenységeimet.

AZOK A BULIK...
És ha már kikapcsolódás: idén az osztályunk németes fele egy összetartóbb csapat lett és többet jártunk el közösen szórakozni. A tavalyi tanév mekizései, szülinapi bulik, kocsmázások, random táncmulatság az osztályteremben... Nagyon sokat nevettünk, és még szeretnék is nevetni velük.

NAGYKORÚSÁG
Jövőre bizony betöltöm a 18. életévemet. Legálisan ihatok, dolgozhatok, részt vehetek külföldi önkéntes munkákban, és anya nem tilthatja meg, hogy elmenjek egy fesztiválra. Éljen a nagykorúság! De mindez csak 2019 nyarán valósulhat meg, ugyanis szeptemberi születésű vagyok. Ilyenkor átok, hogy annyit kell várni a nyárig, amikor valóra válthatom az álmaimat.

FANTASZTIKUS NYÁR
Ennek ellenére egy király nyarat tervezek, szeretnék elmenni diákmunkázni, ismét elutazni a lányokkal a Balatonra, valahová közösen elmenni a nővéremmel, szórakozni a barátokkal és tanulni. Leginkább a nyelvvizsgára, de norvégul is. Valamint jó lenne beindítani a másik blogomat, amin történeteket osztok meg. (Igen, olyanom is van ám: next stop. ← katt!)

ÉLETMÓDVÁLTOZTATÁS
Ez a pont már fél éve böki a csőrömet. Nagyon szeretnék ugyanis környezettudatosabban élni, egészségesebben enni és ezt hirdetni is. Talán - bár ez nagyon sok tényezőtől függ, és az esély rá csupán 45% - csinálok ennek a folyamatnak egy új blogot. Tudom, hogy néha erre az egyre sincs időm, és gyakorlatilag még mindig egy mocskos környezetszennyező vagyok, de szeretnék változtatni és rengeteg ötletem van. Csak a családot kellene bevonni, hogy szereljék a napelemeket. (Vicc volt.) 

MEGISMÉTELHETETLEN ÉLMÉNYEK
Természetesen az évben nem volt hiány csodálatos emlékekből sem, nagyon sok mindent először csináltam idén. Első házibuli, ivás, első blogszülinap, első út Horvátországba, első cigaretta, első sushi és nachos, első kocsmázás (nem vagyok ám partiarc, mielőtt még elítélnétek!), első 50 feliratkozó.  Ezek után a 17 életévemet kijelentettem a felfedeznivalók évének, és megfogadtam, hogy egy csomó "első" élményt fogok szerezni. Emellett emlékezni szeretnék még a szobatársaimmal közös vakációra a Balatonnál, a sok forrócsokira, amit mostanában a suli automatájánál ittunk, a mekizésekre, a szobatársam szalagavatójára és a sok sikerre, amit a bloggal értem el. Köszönöm mindenkinek, aki közrejátszott ebben a csodás évben!

GINNEASE
2018-ban szeretnék több időt szentelni ennek a virtuális otthonnak. Ahogy mindig, most is tele vagyok ötletekkel, amiket csak le kell pötyögnöm. Ahogy ezt a posztot írtam, rájöttem, hogy szeretnék kicsit változtatni a kinézeten, ezúttal talán megkérek valakit, hogy működjön egy kicsit közre, mert a kódolás nem az én szakterületem. Valamint több komoly témát is szeretnék felhozni, amire remélem, nyitottak lesztek. Remélem, nőni fog a számunk és továbbra is ilyen jó olvasók lesztek, akik kommentelnek és küldik a pozitív energiát!


Hol töltitek a szilvesztert? Mik a terveitek az új évre? Előreláthatólag rossz vagy inkább jó lesz 2018?
Sikerekben, felfedezésekben gazdag új évet nektek! Váljon valóra minden álmotok!


2017, kösz, hogy voltál, de a további soha viszont nem látásra!

6 megjegyzés:

  1. Ginny, mindig örömmel kattintok az új bejegyzéseidre, imádom olvasni őket! Annak ellenére, hogy sok nem kívánatos esemény is történt veled idén, nekem úgy tűnik, hogy rengeteg új és jó tapasztalatot gyűjtöttél :D Sok sikert a 2018-as céljaidhoz, engem már is inspiráltál ezzel a poszttal ;D
    Tervem egyre több van, már csak a pontosítás és a megvalósítás hiányzik :D
    A szilvesztert idén is a barátaimmal töltöm, elég jónak ígérkezik :)
    Boldog új évet előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Réka! :)
      Én is érzem, hogy az idei év végén azért hálás lehetek, hogy ott vagyok, ahol és ahogyan! És még azokat a rossz pillanatokat is tudom értékelni, mert néha másokat tettem boldoggá azzal, ha lenyeltem a keserűségemet, néha pedig senkinek nem származott semmi jó a rosszból, csak annyi, hogy tanultunk belőle.
      Motiváltan várom a 2018-at, jó év lesz ez, és ha már én mondom, az nagy szó, mert inkább pesszimista vagyok. :D
      Te is sokszor inspiráltál, és remélem, azok a tervek nem csak tervek maradnak.
      Jó ünneplést és boldog új évet! <3

      Törlés
  2. Szia!^^

    Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy új bejegyzés érkezett, ráadásul ilyen jó! :) Tetszett az összefogalód, és szívből kívánom, hogy váljon valóra minden kívánságod és terved! És remélem, még sok-sok bejegyzéssel örvendeztetsz meg engem, és mindenki mást is! (Ó, és a másik blogodról nem is tudtam, rögtön fel is iratkoztam rá! :3 )

    Legyen nagyon szép estéd, és előre is nagyon boldog új évet! ^^ <3

    Tami/Amber

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Amber! :)
      Nagyon szépen köszönöm a dicséretet, igyekezni fogok a jövő évben is, hogy sok-sok kritikát és ajánlót kapjatok, na meg több komolyabb témájú poszt is lapul a tarsolyomban! :D
      (Utóirat: ezaz!! Köszönöm a bizalmat a feliratkozással kapcsolatban, bár nem ígérem, hogy gyakran lesz ott tartalom. Mindig dolgozom valamin, de sosem érzem elég jónak, hogy annak a kerek 1 - már 2 - olvasónak kirakjam. Maximalista vagyok. Durván.)
      Neked is szép estét és boldog új évet! <3

      Törlés
  3. Imádok mindig idejönni hozzád, mindig valami újat és izgalmasat találok magamnak. Remélem a ez éved nagyon jó lesz, és minden valóra válik amit csak szeretnél :)
    Boldog Újévet! puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem olvasgatni a blogod, éppen az előbb próbáltam megnyitni, mikor a rendszeresen olvasott blogjaim frissítéseit néztem, de azt írta ki, el lett távolítva... Mi történt? Vagy csak én vagyok ilyen béna? Vagy a Blogger szúrt el valamit?
      Köszönöm a jókívánságokat, neked is hasonlókat! Boldog új évet! <3 :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.
emerge © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.