2017. augusztus 28.

PROJEKT - THE TV SHOW TAG

Úgy három hete lehet, hogy kiírtam Facebook-ra, hogy szeretnék egy projektet csinálni lelkes bloggerekkel, hogy összeállítsunk egy kis sorozat témájú taget. Kicsit úgy éreztem, mintha valami szerencsekereket indítottam volna útjára, mert az ember ilyenkor nem tudhatja, kik fognak jelentkezni a csoportmunkára. Végül nem sült el rosszul a dolog, bár nem értettünk mindenben egyet, kompromisszumképesek voltunk, és meg is beszéltük, hogy máskor is egyesülhetnénk még ilyen blogos projektek érdekében.
A kitöltést pedig legalább annyira élveztem, mint a  munkát, mert annyi sorozatot nézek, hogy néha nehéz konkrét választ adnom (esetenként nem is tettem). Remélem, szívesen fogjátok olvasni!
Ha pedig szeretnétek kitölteni a taget a saját oldalatokon, nyugodtan vigyétek azzal a feltétellel, hogy a lenti képet használjátok hozzá, és feltüntetitek a készítők blogjainak a linkjét! De természetesen kommentben is megoszthatjátok a véleményeteket.

A készítők: Szinti, Fanni, Réka
Köszönöm a közös munkát!



1. Melyik a kedvenc sorozatod?

Rögtön egy erős kérdéssel indítunk, ugyanis választási lehetőség van rendesen, és mindegyiket valami másért szeretem. Ott van például a Trónok harca és a Stranger Things, ami számomra a tökéletes sorozatok, vagy a Flash és a Riverdale nagyon szórakoztató, ezek mégsem az én ízlésemet képviselik. Inkább a reálisabb, könnyedebb sorozatokat preferálom, ezért azt mondom, hogy első helyen holtversenyben a Modern család és a Skam áll.


2. Kedvenc szereplő?

(Mik ezek a kérdések? És én ebben segédkeztem?) Oké, Noora az, három kérdéssel lentebb leírom, miért.


3. Kedvenc páros?

Ó, olyan sok párt imádok! Lehetetlen a választás! A Skamből Evak és Noorhelm, a Flash-ből Snowbarry (a karaoke-s eset óta; azt a snittet ezerszer újranéztem már), de ott van Emma és Dylan (Bates Motel), Crash és Carter (Finding Carter), Jasper és Eleanor (The Royals) és Kyddshaw (Carrie naplója).


4. Melyik az a sorozat, amelyiket nem sokan nézik, de te felfedezted?

Egyértelműen a Fiding Carter. Ez a dráma kevés nézővel rendelkezik, mégis nagyon eredeti alapötletet dolgoz fel, és érdekes karakterekkel dolgozik.


5. Melyik sorozatról beszélnek körülötted a legtöbbet az emberek?

Mostanában a Trónok harcáról. De nem is csodálom, hihetetlenül izgalmas, és olyan profizmussal készül minden egyes tizedmásodperce, mintha egy film lenne. Sokan elutasítják a körülötte terjengő hype miatt, azonban ennek a sorozatnak az esetében ez a rajongás indokolt.


6. Van olyan szereplő, aki inspirál? Ki az?

Akkor térjünk vissza Noorára (Skam). Hihetetlenül erős feminista lány, akinek mindig megvan a véleménye, és képes meglátni a jót az emberekben. Emellett nagyon jó barát. De nem csak emberileg, stílus szempontjából is inspiráló számomra.

7. Melyik szereplővel tudsz a legjobban azonosulni?


Carrie Bradshaw (Carrie naplójából), aki ugyanolyan álmodozó, mint én és ugyanannyira imádja New Yorkot, mint én.


8. Melyik az a sorozat, amit bármikor el tudsz kezdeni nézni?

Modern család. A szitkomok önmagukban azért is jók, mert bármikor, bárhol le tudják kötni a nézőt. A műfajból pedig a szívem csücske a Modern család, amit annak ellenére, hogy már egyszer megnéztem, visszafele is ledarálnám.


9. Melyik az a sorozat, amelyiktől kiráz a hideg?

Bates Motel. Akárki akármit mond - a thriller mindig veri a horrort a borzongási skálán.


10. Melyik az a sorozat, amit még csak el sem kezdenél? Miért?

Nem jut eszembe konkrét válasz erre a kérdésre, de egy műfaj van, amit semmiképp sem kezdenék el magamtól: telenovellák - legyen az spanyol, brazil, török. Krimik, thrillerek, horrorok még jöhetnek, bár ezek sem a kedvenceim, de szappanoperák egyenesen ki vannak zárva. Ezek szerintem megtestesítenek mindent, amitől agyvérzést kapok.


11. Mit akarsz legközelebb elkezdeni?

Egyenlőre szeretném befejezni azokat, amiket elkezdtem, és mire azzal végzek, szerintem oda is érünk, hogy kijön a The Raven Cycle sorozat.


12. Melyik szereplő lenne a legjobb barátod? Miért?

Noah Foster a Screamből. Imádom Noah-t, hihetetlenül humoros, okos, határozott és szerintem nagyon hűséges legjobb barát lenne. Persze csak azzal a feltétellel kiáltanám ki barátomnak, ha a gyilkos ismerőseit nem hozza magával.

13. Van olyan sorozat, ami eszedbe juttatja a nyarat? Ha igen, melyik?

Nincs igazán ilyen speciális sorozat.


14. Van-e olyan sorozat, amit abbahagytál? Miért?

Pretty Little Liars, Gossip Girl, Kínos és The Vampire Diaries, amiket elnyújtottak és ezzel elvesztették a varázsukat, valamint egy csomó sorozatot pihentetek most.

15. Jelenleg mit nézel?

A Riviérát követem éppen, és most kezdtem bele a Young&Hungry-ba, emellett tűkön ülve várom, hogy lefordítsák nekem a Girlboss következő részét. (A 24 SOROZAT, AMIT NÉZEK posztomnak jól jönne egy kis update. Lehet, lesz egy round 2.)

8 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy részt vehettem a tag elkészítésében :D Ideje lenne már elkezdenem a Skamet meg a Modern családot... Sokan ajánlották, főleg az utóbbit, de még nem jutottam el a megnézésig. Várom a következő közös projektet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy együtt dolgozhattunk! Hát igen, annyit ajánlgatom már itt, hogy hihetetlen! :D Szerintem tényleg tetszene mindkettő.
      Várom a te válaszaidat! :)

      Törlés
  2. Nagyon jó TAG! Élveztem olvasni. Szerintem ezt én is kifogom tölteni, mert eszméletlen jó válaszok kavarodtak a fejembe miközben olvastam a kérdéseket!:)
    Várom a további cikkeid, puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom a válaszaidat, mindig szívesen olvasgatok sorozatos dolgokról! :)
      Köszönöm a visszajelzést a csapat nevében is!

      Törlés
  3. Oh, ez egy szuperjó TAG lett, igazán örülök, hogy összehozztátok! :D Élveztem olvasni a válaszaidat, bár sajnos nem sok sorozatot ismerek az említettek közül :( Egyébként én is szeretném kitölteni, de akárhogy is próbálom, nem tudom lementeni a képecskét hozzá :( Nem tudom mi lehet a probléma, de esetleg valahonnan máshonnan nem tudnám letölteni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bocsi, hogy csak most válaszolok, egy kicsit összejöttek a dolgok! :/
      Nagyon örülök, hogy tetszett a TAG és hogy szeretnéd kitölteni! A képet nem tudom, miért nem lehet letölteni, esetleg próbáld meg a többiek blogjáról leszedni, vagy ha az sem sikerül, akkor elküldöm e-mailben. :)

      Törlés
  4. Szia!
    Elég furcsa érzés egy majdnem fél évvel ezelőtti poszthoz kommentet írni, de egyszerűen nem bírtam ki. A Pepitakastély blogról keveredtem ide és kíváncsi ember lévén el is olvasgattam a posztjaidat. Így kerültem ide, hogy leírjam mennyire egyet értek minden dologgal, amit Noora-ról írtál. Jelenleg ő az a női karakter sorozatokból, aki a legjobban inspirál, mind stílusban, mind abban, hogy egy kicsit jobb ember, jobb barát legyek. Nagyon örülök, hogy ráakadtam valakire, aki rajtam kívül ennyire szereti őt!
    Remélem nem lett túl fura!🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy idetaláltál, egyáltalán nem furcsa, hogy egy régi poszthoz kommentelsz. Sőt, még boldoggá is tettél azzal, hogy szántál rám egy hozzászólást. :)
      És az idő múlásával sem változott a véleményem Nooraról, még mindig nagyon imádom őt. Több embernek kellene ismernie a sorozatot szerintem, mert megérdemli!
      Köszönöm, hogy írtál! Szép napot neked! :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.
emerge © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.