2017. július 11.

SUMMER '17

Ezt a posztot megírni most valamiért ultrasokáig tartott. Megmondom őszintén, ellustultam. Azért mert azt az értelmes, szórakoztató 50 óra közszolgálatit csináltam, ami minden volt csak nem értelmes és szórakoztató. Egyedül az a dolog tanulsága, hogy én nem fogok gyerekekkel foglalkozni. Most ne gondoljátok, hogy egy szörnyeteg voltam, amíg velük kellett dolgozni. Nem, egyszerűen amint nem figyeltek, az égre nézve imádkoztam, hogy teljen el a nap gyorsan, forgattam a szemem, vagy sóhajtoztam.
Lényeg a lényeg, már csak a jövő hetem van hátra, így kész vagyok belevetni magam a nyárba. Ezért összeállítottam a szokásos zenelejátszási listát, megszerkesztettem a képeket, és meglepetésként bedobtam pár ötletet, mit csinálhattok a nyár hátralevő részében.






RENDEZZ PIKNIKET

Akár az udvaron, akár egy parkban, egy piknik csak móka lehet. Szerintem nagyon hangulatos, ha egy kosár/táska kajával felszerelkezve elindulsz a barátaiddal, hogy egy tökéletesen zöld gyepen heverésszetek. Azért ne feledjük, hogy nyáron feltámadnak hamvaikból, és bevetik magukat a földön és levegőben egyaránt, hogy megkeserítsék az életünket, szóval kerüld a hangyabolyokat és takard le az ételt!

SÁTOROZZ

Csakúgy mint a pikniket, ezt is több helyen lehet csinálni. Kertben, ház előtt, a Balatonnál egy kempingben... A sátorozást össze is lehet kötni egy kis sütögetéssel, bulizással.

ÜLJ VONATRA/BUSZRA, UTAZZ EL VALAHOVÁ, AHOL MÉG NEM VOLTÁL

Az utazás második legegyszerűbb módja a tömegközlekedés. Az első az autó, de ha fiatal vagy még, nincs kocsid és jogsid, felpattanhatsz egy vonatra vagy buszra is, hogy olyan helyekre juss el, ahol még nem jártál. A MÁV egyébként indít járatokat a tengerhez, viszonylag olcsón. Nézzétek meg ezen az oldalon!

BICIKLIZZ, GÖRKORIZZ, GÖRDESZKÁZZ

Tökéletes elfoglaltság barátokkal, családdal, ha a környéken akartok felfedezni egy új helyet, vagy a piknik/sátrazás helyszínére akartok eljutni.

RENDEZD ÁT A SZOBÁD

A nyár a legjobb időpont arra, hogy a hanyagságod nyomait, amik a szobádban halmozódtak fel, eltakarítsd. És ha már benne vagy, kiválogathatod a ruháidat, eladományozhatod a régi plüsseidet, kicsit megkavarhatod a bútoraidat, és készíthetsz egy kis dekorációt. Én személy szerint rendmániás vagyok, így ha két napnál többet kellene elviselnem a kupit, önszántamból, motiváltan vágnék bele a tisztítókúrába.


KÉSZÍTS CSALÁDFÁT

A családfakészítéshez valószínűleg sok kérdezősködésre, kíváncsiságra van szükség, és a legjobb forrás ebben az esetben nem biztos, hogy az internet lesz, hanem a nagyszüleid, dédszüleid, akik jobban ismerik a családot. Közelebb hozhatja a családot ez a program, és a későbbi generációknak is biztosan érdekes lesz.

TANULJ EGY ÚJ NYELVET

Engem mindig rettenetesen érdekeltek az idegen nyelvek, rengeteg van a listámon, amit szeretnék legalább alapjaiban elsajátítani, de év közben épp elég fárasztó két nyelvet tanulni, nemhogy egy harmadikat. Ha nem is szereted a nyelveket, biztosan érdekes és szórakoztató lesz egy olyat tanulni, amit te választottál magadnak, esetleg valahogyan (sorozatok, filmek, kedvenc zenész révén) kötődsz hozzá.

VAGY GYAKOROLD, AMIT MÁR TUDSZ

Ha épp elég nehéz falatnak érzed a suliban tanult nyelvet, vagy csak kitűzted magadnak célként a nyelvvizsgát, nyáron is készülhetsz. Nézz sorozatokat, olvass könyveket, készíts elő minden napra egy ismeretlen szót!

KEZDJ EL FUTNI, EDZENI

A tökéletes "summer body"-hoz már talán kicsit késő, de ha el akarod kápráztatni az iskolatársaidat csodálatos alakoddal, még van időd gyúrni! Az internet ez esetben sokat tud segíteni, nem is kell elmenned edzőterembe, csak keríts egy nagyobb helyet a lakásban, vagy a szabadban, és kezdj erősíteni, vagy szerezz be egy új csukát, és indulhat a futás!

PRÓBÁLJ KI ÚJ ÉTELEKET

Ha félsz a tűzhelyet használni, mert fiatal vagy, vagy félős és tudatlan mint én, keress olyan ételeket, amik sütés-főzés nélkül is elkészíthetők, de ha tudsz bánni a tűzhellyel, ideje, hogy a nyáron egy új szintre emeld gasztronómiai képességeidet!

TEGYÉL RENDET A SZÁMÍTÓGÉPEDEN, TELEFONODON

Csakúgy mint a szobádban, minden nap használt elektronikai eszközeiden is felgyűlik a sok szemét. Ideje felszabadítani egy kis tárhelyet, és mappákba rendezni a fájlokat, hogy ha szükség van rájuk, könnyedén megtaláld őket.

KÉSZÍTS CD-T, FOTÓALBUMOT

Ha szeretnéd megörökíteni a nyarat, megteheted egy kis kreativitás segítségével. A nyár kedvenc dalait kiírhatod egy CD-re, amit télen majd elővehetsz, hogy feldobja a kedved. Kicsit "régimódibb" dolog CD-t készíteni, mikor ott a Spotify és hasonlók, de szerintem maradandóbb, kézzelfoghatóbb el a módszer. A kedvenc emlékeidet pedig egy fotóalbumban összesítheted, aminek az elkészítése időigényesebb is lehet, így sokáig le tud foglalni.

RENDEZZ PARTIT

Valószínűleg a barátaid jobban ráérnek a nyáron, hogy találkozzatok, és szórakozzatok. Pinteresten lehet találni nagyon jó partiötleteket, például egy pár csomag M&M'sszel el tudtok játszani úgy, hogy a másikat is kicsit jobban megismeritek; húzni kell a zacskóból egy drazsét, és ha például kék, mesélnie kell valamit a gyerekkorából, ha sárga: valami, ami nélkül nem tud élni. Persze a szokásos én még sosem, vagy a felelsz vagy mersz is érdekes lehet.

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    Ó hát igen örülök, hogy megtaláltam a blogodat, szereztél is magadnak egy újabb folyamatosan visszatérő olvasót ;)

    Üdv: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Laura!
      Hidd el, ennek én örülök a legjobban! :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.
emerge © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.