2018. június 3.

NYÁRI TERVEK

Mikor szeptemberben elkezdődött az iskola, mintha minden hét csupán egy nap lett volna. Puff, már félév is volt! Aztán az idő megmakacsolta magát, és gúnyosan a képembe röhögött: egyre inkább lelassult. Mostanra minden nap egy héttel ér fel, és tudom, hogy amint kicsöngetnek a tanév utolsó órájáról, a mutatók újra gyorsabban fognak járni. Sajnos
Az idei nyarat ugyanis különös izgalommal várom. Rengeteg mindent terveztem, és már azon töprengek, pozitívan álljak elébe (a "bevonzás" elve szerint), vagy álljak hozzá negatívan és gyanakodva, hiszen úgy nem fog csalódás érni.
A posztötletet egyébként Rékától nyúltam le, nézzetek be hozzá, hátha inspirálni tud titeket is!



Kertészkedés
Imádom a növényeket és ez kéz a kézben jár a ténnyel, hogy imádok kertészkedni. Semmi sem lehet jobb annál, mint ha a kezedet belefúrhatod a nedves, fekete földbe, majd látni a munka eredményét virágok vagy termések formájában! Konkrét tervem is van ezzel kapcsolatban, amit reményeim szerint sikerül megvalósítani így nyár elején, és posztot írni róla. (Jövő héten várjátok!)

Barátok
Ha nyár, akkor barátok, és ha barátok, akkor jókedv. Jövő hétvégén Punnany Massif koncert, aztán szülinapi buli, végül baráti összejövetelek is lesznek jócskán. Említettem már, hogy mennyire jófejek a barátaim? Értékelik a masszív táncmulatsággal egybekötött házibulikat, az éneklést (azt a torkaszakadtából-fajtát), és mivel mindegyiküknek hihetetlenül egyedi és csodálatos személyisége van, poénok is születnek, de szinte másodpercenként. A nyaram legjobban várt részeiben ők is helyet kapnak.

Munka
Mióta megismerkedtem a diákmunka szó fogalmával, arra várok, hogy én is pénzt kereshessek magamnak, amiből majd megvalósíthatom a céljaimat. (Figyeltétek? Célok, és nem álmok!) Hiszen ha végigdolgozom a júliust a Balatonnál, kézhez kapok egy kis pénzt, amiből jövőre elutazhatok egyedül külföldre. Gyere nagykorúság! Gyere szabadság!
Azért egy kicsit félek a dologtól. 4 hétig egy tök idegen helyen, idegen emberekkel...

Esküvő
Egy távoli rokonom augusztusban férjhez megy, engem, a nővéremet és az unokatestvéreinket pedig felkért koszorúslánynak. Egyrészt emiatt, másrészt a nagycsalád miatt várom azt a napot. Elvégre valljuk be, mindenki családja őrült a maga módján, ilyenkor pedig jó nézni, ahogy a rég nem látott rokonok együtt őrültködnek.

50 könyves kihívás
Ezt talán meg fogom bánni, hiszen 94 nap áll a rendelkezésemre, hogy elolvassak legalább 50 könyvet. Nos. Nem vagyok jó matekból, de azt még én is ki tudom számolni, hogy kevesebb mint két napom lesz egy könyvre. És a júliust végigdolgozom. És programjaim vannak.
De semmi vész, ne stresszeljük túl! Ha nem sikerül, hát nem sikerül.

Írni, ezerrel?
Nagyon remélem, hogy nyár végén ez nem egy olyan pont lesz, ami fölött megrántom a vállam, hogy "á, csak még egy kudarc". A másik blogomon írom A bukásom történetét, és több novellát/songfictiont is tervezek, amiket jó lenne már tényleg megírni. Legalább egy fejezetet vagy egy novellát.

Készülődés nyelvvizsgára
A 101-1001 listámon van egy olyan pont, hogy legalább öt dolgot tenni a nyelvtudásom fejlődéséért a nyáron. Ez azért is jönne jól idén, mert talán nem vagytok tisztában vele, de novemberben nyelvvizsgázom. Az egész helyzettel az a baj, hogy nagyon stresszes vagyok, és ha stresszelek, meg se tudok nyikkanni. Szóval egy kicsit dolgoztatnom kéne a nyelvtudásom. Na meg a prezentációmmal is foglalkoznom kell, amit elő kell majd adnom. (Ha az nem egy rémálom lesz, akkor nem tudom, mi rosszabb jöhetne...)


Nektek milyen terveitek vannak? Barátok, kikapcsolódás csak, vagy megmozgatjátok magatokat, és egyenesen kirepültök a komfortzónátokból?

6 megjegyzés:

  1. Imádtam! Minden célodhoz(! ;) ) sok sikert! Én úgy érzem, hogy a többségük meg fog valósulni <3 Kíváncsi vagyok a kertészkedős bejegyzésre, engem is érdekel, régóta szeretnék az erkélyen ültetni valami, legalább a nyuszkómnak :D
    Ui.: Köszönöm az említést *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! Remélem is, hogy igazad lesz! Szerintem az a poszt is nagyon tetszeni fog neked, mert tudom, hogy szeretsz kreatívkodni ;)

      Törlés
  2. Szia! :) Nagyon tetszett a bejegyzés, tök jó, hogy ilyen sok jó célod van a nyárra. Sok sikert hozzájuk!
    Én is tervezek dolgozni a nyáron, de ennyire még nincs meg a dolog, én biztosan félnék az idegen helyen való eltöltött négy héttől. Hajrá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönööm! Félek is, de úgy vagyok vele, hogy ki kell próbálni! Elvégre a kollégium is teljesen idegen környezet volt anno, ahol a szüleim kitettek, hogy boldoguljak :D, de három év után elmondhatom, hogy szeretek ide járni és itt lakni.
      Neked is sok sikert a terveidhez és a munkához! :)

      Törlés
  3. Sok sikert a céljaidhoz! :) Duolingot esetleg próbáltad már a nyelvtanuláshoz? Nekem az sokat segített.

    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönöm! Próbáltam már, de nem igazán jött be, szótanulásra jó, de nyelvtanra nem igazán szerintem, egyébként is, ha magam tanulom a nyelvet, akkor jobban szeretek olyan szavak után nézni, amik nekem érdekesek. :) Németből készülök felsőfokúra, amihez ráadásul nem is ideális a Doulingo, ami kezdőknek lett kitalálva - ha jól tudom, de lehet hogy van haladóknak is alkalmazás, őszintén ezzel annyira nem vagyok tisztában. De köszönöm a tippet! :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.
emerge © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.