2021. január 3.

A SOHA VISZONT NEM LÁTÁSRA '20!

2020 végeztével nem igazán voltam "visszatekintős" hangulatomban, ami a mögöttünk álló felettébb furcsa és negatívumokkal teli évet tekintve nem is meglepő, viszont nem akartam megszakítani ezt a szokásomat itt, a blogon, így hát erőt vettem magamon. Visszaolvastam a tavaly ilyenkor írt posztomat is, amiben elég sok olyan elvárásom és tervem volt 2020-szal kapcsolatban, ami az univerzum által eleve halálra volt ítélve. Remélem 2021 ilyen szempontból gyümölcsözőbb év lesz!


MI TÖRTÉNT 2020-BAN?

BÚCSÚZÁS A KÖZÉPISKOLÁTÓL
2020-ban elballagtam szeretett gimnáziumomból, elbúcsúztam kedvenc tanáraimtól és osztálytársaimtól. Sajnos beleestem az első (de remélhetőleg utolsó) korona alatt ballagó évfolyamba, ami lelkileg borzalmasan nehéz volt. Nagyon sokszor csak kiabálni és sírni szerettem volna, mert úgy éreztem, összeesküdött ellenem a világ, amiért nem adja meg azokat a pillanatokat, amiket előtte több tízezer végzős diák átélhetett évről évre. A befejezés furcsaságát; az utolsó biológia, ének, irodalom, töri órát, az utolsó közös menzás ebédet, kávézásokat és teázásokat, az érzést, ami a levegőben kering, ahogy a tavasz nyárba fordul, ballagást azokkal a rémes, siratós zenékkel, virágtengert és ünneplőbe öltözött alsóbb éveseket, akik tekintetükkel kísérnek minket, kissé irigykedve, enyhe tisztelettel, de mégis arra vágyva, hogy vége legyen a kabarénak és hazamehessenek. Nehéz volt elfogadni, hogy ezeket sosem kaphatom meg, még most, fél évvel később is. Volt ugyanakkor egy csodás bankettünk és egy osztálybulink is. A családdal (bár hihetetlen vitát generált a dolog) megtartottuk a ballagási ebédet, nagyon sok osztálytársammal pedig azóta is szoros kapcsolatot ápolunk.

ÉRETTSÉGI
Szeretnék majd egy külön posztot írni arról, ahogyan felkészültem az utolsó megmérettetésre, de elöljáróban annyit elmondhatok, hogy az utolsó pillanatban kezdtem készülni, voltak kritikus helyzetek, de meglepően jól sikerült.

EGYETEM
Júliusban jött az SMS, hogy felvettek az első helyen megjelölt szakomra. Kicsit örültem is, kicsit nem. Volt bennem egy olyan érzés, hogy nem fog tetszeni a szak, nem olyan lesz, amilyennek elképzeltem és utálni fogom, amit tanulok. Nem tévedtem egészen. Ha visszamehetnék az időben, máshogy csinálnám a felvételit, más szakot jelölnék vagy legalábbis jobban utánanéznék, milyen órákat takar az adott szak. Maga a légkör és az emberek miatt viszont egy szavam nem lehet. Nagyon szeretek Szegeden lenni, tetszik a koli, kijövök a szobatársakkal és néhány szaktársammal már ki is alakítottunk egy kis baráti csoportot, akikkel összejártunk.

PÁRKAPCSOLAT
Amilyen nehezen indult az év első fele a párkapcsolatomat tekintve, olyan jóra sikeredett a második fele. A barátom januárban kiköltözött Németországba és csak a nyáron költözött vissza, ezidő alatt elengedtük egymást, nem mondhatnám, hogy párt alkottunk, aztán augusztusban ránk szakadt minden, amit nem mondtunk ki és amit félreértettünk, le kellett ülnünk, hogy megbeszéljük, építkezünk a dologból és visszatérünk erősebben, mint addig valaha, vagy elengedjük egymást. Az előbbit választottuk. Azóta egyre közelebb kerültünk egymáshoz és rengeteg közös élményt szereztünk. Decemberben ünnepeltük, hogy másfél évesek lettünk.

TEMÉRDEK SZABADIDŐ
A tavalyi posztomban külön kitértem rá, hogy 2020-ban szerettem volna magamra és a hobbijaimra figyelni. Bizonyos szempontból ez sikerült is, bár voltak időszakok, amikor nehezen vettem rá magam, hogy ne csak fusson felettem az idő. Az első karantént egészen jól kihasználtam, mozogtam, foglalkoztam a hobbbijaimmal, aztán a nyáron a barátokra és rokonokra terelődött a figyelmem, majd jött az egyetem és a második hullámos lezárásokba kettős érzéssel futottam bele. Egyrészt, ha itthon vagyok, könnyebben és többet tudok találkozni a barátommal, meg egyébként is szeretek itthon lenni, viszont hiányoztak a barátaim és a programok.

VESZTESÉGEK
2020-ban elvesztettem az utolsó dédszülőmet, drága Dédimamámat. Nagyon szerettem, mert mindig pozitívan állt az emberekhez, senkiről nem volt egy rossz szava sem, bár kicsit naiv volt. Sokat gondolok rá, sosem fogom elfelejteni a kártyapartikat és keresztrejtvény-fejtéseket.


MI VÁR RÁM 2021-BEN?

LEVELEZŐ?
Mióta újra bezártak a középiskolák és egyetemek, azon gondolkozom, levelezőn folytassam-e tovább a szakot. Így több időm lenne dolgozni, pénzt keresni és spórolni, többet lehetnék itthon és emiatt többet láthatnám a barátomat, viszont a barátaimtól elszakadnék, nem ismerhetnék meg új embereket és megfosztanám magam a lehetőségtől, hogy még pár évig élvezhessem, hogy nem kell a munka világában küzdenem. Még van pár hónapom, hogy eldöntsem, mit is szeretnék.

MUNKA?
Nekem már évek óta nagyon fontos, hogy pénzügyileg évről évre fejlődjek és egyre többet tegyek félre. Ez nem mindig sikerült, de 2021-től kifejezetten figyelni szeretnék arra, hogy folyamatosan építgessem az utamat a pénzügyi  függetlenség felé. Ehhez elengedhetetlen, hogy dolgozzak, viszont újra felmerül a kérdés, teljes munkaidőben dolgozzak, és minimális erőt fektessek az egyetembe (, ahogy valójában eddig is tettem), vagy részmunkaidőben dolgozzak.

UTAZÁS?
Sajnos az új évben minden tervem kérdőjeles, ez is. Januárban meglátogattuk volna anyukámékat Angliában, azonban a vírus átírta a terveinket. Hogy a nyáron sikerül-e ezt bepótolni, azt Isten se tudja. Eredetileg már 2020 nyarán, az érettségi után is el akartam utazni valahová, ez lett volna az ajándékom, amiért jó eredményekkel zártam a középiskolai tanulmányaimat. Jelenleg Marokkóról, Hollandiáról, Franciaországról és Spanyolországról álmodozok.

SZEMÉLYES FEJLŐDÉS
Természetesen idén is szeretnék magamra, az egészségemre és a fejlődésre koncentrálni. Egy halom könyv vár elolvasásra, nyár óta alig mozogtam és a folyadékbevitelem sem üti meg az egészséges mennyiséget. Nem feltétlenül tartom problémának, ha nem használok ki minden egyes pillanatot, de azért egy kicsit már megelégeltem a folyamatos ágyban/kanapén tespedést.


Ti milyennek éreztétek 2020-at? Vannak terveitek az új évre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.
emerge © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.